...

Polonaise

Geplaatst door: In: van alles 01 mei 2009 Reacties: 0 Tags: , , , , , ,

De polonaise is een dans die gebaseerd is op een Poolse dans, de Polonez. Lang geleden werd een polonaise gedanst om het bezoek het huis te laten zien. Bij de polonaise danst (host) iedereen in een rij achter elkaar, met ten minste één hand op de schouder van degene voor hem in die rij. De mogelijke vrije hand mag geplaatst worden op een plek naar keuze. Gedurende de dans kan de wandelrichting naar believen worden omgekeerd.

Nederland kan niet dansen, jammer genoeg. Ik bedoel, ik ben WEL trots dat ik een Nederlander ben, maar kom op zeg: Klompendans, gabberen, jumpstyle. Dat is wat we kunnen, op bruiloften is t altijd t leukst om te zien dat we wel willen, maar onze heupen een beetje tegenwerken.

Op Strand Nulde speelden we met de band een set van 45 minuten net na de grote afsluitingsdienst van Soul Survivor. De tent druppelde langzaam vol. De festivalgangers waren uitgelaten en veel hadden mooie ervaringen met God gehad tijdens t festival. Ook ik heb zo enorm mogen genieten van Gods liefde.
Het optreden op soul survivor was voor mij en de band dan ook echt een heerlijke manier om dankjewel te zeggen tegen God. En wat geweldig om dat dan samen met een heleboel anderen te doen.
Als laatste ramden we op ‘Schitterend’ en ja hoor, daar kwamen onze heupen los. Een heuse polonaise rolde door de tent. Geweldig, een soort van onbenulligheid samen met onbeschaamd genieten!
Misschien toch iets om trots op te zijn?

Iedereen die erbij was, dankjewel!
Mocht je toevallig nog foto’s of een filmpje hebben gemaakt mail me dan ff op roald@kitemedia.nl
Okee?
Groetjes Roald & band

p.s: Voor de echte festival gangers, volgende week dinsdag, 5 mei Spelen we op de Trin Heaven On Earth conferentie. 13:00 ujur – IJsselhallen, Zwolle

Sorry, reageren kan op dit moment niet.

Related Posts