...

pers

Nederlands Dagblad

vrijdag, 19 april 2012

Duurzaamheid en recycling kun je niet alleen toepassen op het milieu, maar ook op muziek. Dat is de gedachte achter het project ‘Recycled’ van de Nederlandse zanger Roald Schaap (32).
Het project bestaat uit remixes van nummers van z’n eerste cd Tevoorschijn uit 2010, inclusief een gerecycled hoesje. ‘Ik blijf altijd veranderen’… Lees verder

Nederlands Dagblad

vrijdag, 11 juni 2010

Een tijdje terug kreeg ik deze cd van een voor mij toen nog onbekende Nederlandse artiest in m’n handen gedrukt. Gezien de gestage stroom aan goedbedoelende, maar niet van talent overlopende Nederlandse muzikanten begon ik het schijfje met enige scepsis te beluisteren. Al gauw bleek dat ik m’n scepsis aan de kant kon schuiven. Een afwisselend, strak geproduceerd, catchy geluid, omlijst met eerlijke en pakkende teksten verrast behoorlijk. De meeste liedjes hebben een mooie spanningsopbouw en een refrein vol stuwende rockende gitaren. Zo begint ‘Gewoon’ als een intiem klein liedje, en eindigt het met een vol meeslepend rockgeluid. En ‘Monster’ begint mysterieus spannend, onder meer met viool, om uit te monden in een muzikaal complex, maar mooi in elkaar verweven geheel met stevig slot. Knap is dat elk liedje op de cd weet te boeien, ook door de eerlijke, kwetsbare, origineel verwoordde en vaak tot nadenken stemmende teksten. En daarbij kent elk liedje muzikale afwisseling. Roald maakt gewoon indruk met zijn debuut. Deze cd is een uitermate prettige verrassing!

(Bron: Nederlands Dagblad, Het Katern / Harco Ploegman)

 

3voor12 / Utrecht

week 2 , 2012

Utrechtse singer/songwriter Roald recyclet debuutalbum
De Utrechtse singer/songwriter Roald recyclet zijn debuutalbum ‘Tevoorschijn’ als experiment om te beleven hoe leuk duurzaamheid en recyclen kan zijn. ‘Tevoorschijn’ verscheen in het voorjaar van 2010 en de afgelopen maanden zijn de tracks op het album onder handen genomen door twaalf remixers, onder wie René de Vries, Timo Rozendal, Blaise, Maxem en Beamerteam. Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur wordt één van de 12 remixes uitgebracht. Zodra de sirenes loeien is één nummer van de cd gratis te downloaden via bandcamp en via roald.tv. Daarnaast is de cd verkrijgbaar als dubbel-cd samen met het oorspronkelijke debuutalbum. De limited edition-albumcover is door Roald zelf ontworpen en gefabriceerd van gerecyclede oude cd-hoesjes. Heuse kunstwerkjes!