Hieronder een verzameling van alle persberichten en artikelen uit de media.

Schrijf je zelf een stukje en wil je informatie gebruiken van deze site? Vermeld dan de bron erbij en let goed op de datum. Het is niet verstandig om oude informatie te gebruiken.
We hebben pers informatie en foto’s beschikbaar. Mail dan naar info@wordpress-154557-1795181.cloudwaysapps.com

Recensie

Nederlands Dagblad

vrijdag, 11 juni 2010

Een tijdje terug kreeg ik deze cd van een voor mij toen nog onbekende Nederlandse artiest in m’n handen gedrukt. Gezien de gestage stroom aan goedbedoelende,
maar niet van talent overlopende Nederlandse muzikanten begon ik het schijfje met enige scepsis te beluisteren. Al gauw bleek dat ik m’n scepsis aan de kant kon schuiven. Een afwisselend, strak geproduceerd, catchy geluid, omlijst met eerlijke en pakkende teksten verrast behoorlijk. De meeste liedjes hebben een mooie spanningsopbouw en een refrein vol stuwende rockende gitaren. Zo begint ‘Gewoon’ als een intiem klein liedje, en eindigt het met een vol meeslepend rockgeluid. En ‘Monster’ begint mysterieus spannend, onder meer met viool, om uit te monden in een muzikaal complex, maar mooi in elkaar verweven geheel met stevig slot. Knap is dat elk liedje op de cd weet te boeien, ook door de eerlijke, kwetsbare, origineel verwoordde en vaak tot nadenken stemmende teksten. En daarbij kent elk liedje muzikale afwisseling. Roald maakt gewoon indruk met zijn debuut. Deze cd is een uitermate prettige verrassing! (Bron: Nederlands Dagblad, Het Katern / Harco Ploegman)

Interview

Groot Nieuws Radio / 1008AM

lunch – Hans van Vuuren

woensdag, 7 april 2010

Ik heb net t interview bij GrootNieuwsRadio achter de rug, lekkere koffie, leuke interview vragen en hoopvolle muziek.
Als je hebt geluisterd ben ik heel benieuwd naar wat je van de liedjes vindt.

Hier het interview:
– Deel 1 (Kennismaking die meteen al veel te diep ging)
– Deel 2 (over album ‘ tevoorschijn’ – nederlandstalige liedjes schrijven – over ‘Schitterend’ en over Tijdsverschil’
– Deel 3 (over Jezus, over christelijke opvoeding, pasen,  en kritisch over de kerk)
– Deel 4 (over de concerten)
– Deel 5 (live akoestische ‘Voorzichtig’ – over kanaleneiland, buren, gebrokenheid, over pleisters, over angsten, over micro-politiek, over Belgie, over phil wickham  )


Recensie

Roald – tevoorschijn

door: Filemon Peroti – maandag, 12 april 2010

Als je tegenwoordig naar gospelcd’s luistert zijn de teksten en liedjes niet allemaal even origineel. Nu is er een album dat dat eindelijk wel is. Het klinkt fris, vernieuwend en is van top kwaliteit. De cd Tevoorschijn van Roald is het beste Nederlandstalige album van het jaar tot nu toe. Roald schreef het album helemaal zelf. Hij heeft zijn hart en ziel blootgegeven en daar ben ik heel blij om. Het album begint met Barstensvol. Een nummer waarbij Roald God vraagt om Hem barstensvol te stoppen met Hem. In Tijdsverschil zingt hij over zijn liefde voor Jezus en hoeveel Jezus van hem houdt op z’n Roalds. “Als een dief in de nacht die inbreekt in de tijd, stapt U uit de eeuwigheid binnen in mijn leven.” Gewoon is een gevoelige ballad die gaat over het schuilen bij en het verlangen naar God. Chaos  gaat over het vertrouwen in Goden hoe moeilijk het soms is God echt te vertrouwen. Monster is een mooi persoonlijk nummer. Schitterend is een lied dat heel wat christelijke jongeren wel kennen dankzij de twee versies op de Soul Survivor en Life@Opwekking cd’s. De versie op deze cd is weer heel anders, maar je hoort duidelijk dat hij zijn eigen nummer prachtig kan zingen. Gratis En voor niets is het verhaal van de verloren zoon. Roald heeft het zo mooi geschreven en gezongen dat het je diep in je binnenste raakt en je niet loslaat. Ik heb heel wat keren een traantje gelaten bij dit nummer, omdat het zo mooi Gods liefde voor ons allemaal beschrijft.
Tevoorschijn is een super goed album dat je echt moet horen. Het is een genot om naar te luisteren.

Dit album krijgt 4,5 van de 5 sterren

www.gtime.nl

Roald van hit ‘Schitterend’ live in de studio!

wo, 17/02/2010 – 15:26 — dj_philly

Gtime krijgt as zondag 21 februari Roald  te gast in de studio.
Je kent hem misschien wel van de hit Schitterend of je kunt hem wel eens op Soul Survivor hebben gezien. De eigenzinnige schrijver en artiest is een van de beste Nederlandstalige gospelartiesten op dit moment. Zijn pop stijl en Nederlandstalige teksten zijn apart, van hoog niveau en er is nog geen artiest in Nederland als hem. Hij heeft net deze week zijn nieuwe album Tevoorschijn uitgebracht. Wil jij meer over hem weten? Kijk of luister dan as zondag naar het programma Gtime op Zoetermeer FM.
Gtime is elke zondag te zien en te horen van 19.00 tot 21.00 uur. Roald zal in de aflevering van zondag 21 februari vragen beantwoorden en een mini unplugged show geven die natuurlijk te zien is op het Zoetermeerse TV kanaal ZFM INFOBOX, de radio met plaatjes!
Hoe te bekijken en te beluisteren?
Gtime is  te beluisteren via FM 96.2, www.gtime.nlwww.zoetermeerfm.nl en op de kabel via FM 96.2. ZFM INFOBOX is te zien op kanaal 45 van het Zoetermeerse kabelnet.

PERSBERICHT – maart 2009

ROALD & band:

Het is soms even schrikken…

UTRECHT – ROALD & band gaan dit jaar grote stappen zetten. In het najaar van 2008 kwamen ze voor het eerst tevoorschijn op het podium in het voorprogramma van Timon & Michiel. De enthousiaste en verraste reacties op de optredens vragen om meer.

De Nederlandstalige songs onderscheiden zich van andere bands door de vernieuwende en eigenzinnige songteksten. Het is soms even schrikken om zulke rake woorden in het Nederlands te horen. “Ik schrijf al jaren liedjes in het Nederlands. Op deze manier kan ik dicht bij mijn gevoel blijven, zonder het mooier te maken dan het is”, vertelt Roald, die naast leadzanger ook de schrijver en componist van de songs is. 
 “Liedjes schrijven is een uitdaging en soms pittig, maar vooral een heerlijk woordenspel”, vervolgt hij.

Onvervalste genade

Onlangs verscheen het liedje ‘Schitterend’ op het Soul Survivor-album ‘Leef’ en ook op de nieuwste life@opwekking-CD zal ‘Schitterend’ klinken. Met amper 4 akoestische optredens achter de rug, is de band de repetitieruimte ingedoken om weer terug te gaan naar een stevige full-band setting. “Bij een optreden wil ik de aanwezigen meenemen naar een intense beleving van de onvervalste genade van God”, aldus de bevlogen zanger.

Een gezonde mix

Zijn muziek is een mix van liedjes die zich richten op God en liedjes die uiting geven aan de allerdiepste gevoelens. Een gezonde shake die ook enorm zowel lekker klinkt.
Roald speelt al enkele jaren op conferenties en in zijn eigen gemeente, Vineyard Utrecht, waar hij de aanbidding leidde. Vanuit zijn eigen ervaring met Gods genade voelde hij de drang om zelf nummers gaan schrijven die uiting geven aan die ervaringen  in ‘gewone mensen’-taal. In Roalds liedjes neemt zijn enthousiasme voor God een grote plek in, maar passeren ook vragen en diepe emoties de revue.

Meer weten?

Neem contact op met ROALD & band:

www.roald.tv
info@wordpress-154557-1795181.cloudwaysapps.com

Geef een reactie