luchtalarm in Nederland platgelegd door singer/songwriter

Oklahoma Double Execution

Singer/songwriter legt luchtalarm stil in het hele land. AP

BINNENland

De singer/songwriter Roald Schaap kreeg het opnieuw voor elkaar om in contact te komen met alle burgemeesters van Nederland. De burgemeesters reageerden positief op het voorstel van Roald om 5 mei geen luchtalarm te luiden.

De reden dat het deze eerste maandag van de maand stil blijft is de landelijke start van de crowdfunding van Roald's nieuwe album/boek/spel 'Kerk Binnenstebuiten'. In goed overleg is er besloten geen luchtalarm te luiden op 5 mei 12 uur. Dit is sinds de invoering van 1993 nog niet eerder voorgekomen.

'We verwachten dat de funding op deze manier door middel van een oorverdovende stilte meer aandacht krijgt dan we gewend zijn van de luidruchtige eerste maandag van de maand.' Vertelt Roald Schaap, initiatiefnemer van de stilte.
'Hoe de Nederlandse inwoners zullen reageren op de verrassende rust rondom het middaguur weten we niet. Wel hopen we dat de stilte mensen in beweging zal brengen richting de daarvoor ingerichte website kerkbinnenstebuiten.nl waar ook verwarde inwoners terecht kunnen voor informatie over het aankomende album, of was het nou een boek, nee het was toch een spel?'

Voorheen gebruikten gemeentes het luchtalarm om hun leden te waarschuwen om naar binnen te gaan en deuren en ramen te sluiten. Dit jaar zal de gemeente op 5 mei verwijzen naar het nieuwe stappenplan van de gemeentes.
Met deze 'Kerk Binnenstebuiten' campagne willen de gemeentes de kerkgangers waarschuwen om niet binnen te schuilen, maar om naar buiten te gaan en om ramen en deuren te openen.

Of alle gemeentes de stilte-instructie van de burgemeesters zullen opvolgen is afhankelijk van de oplettendheid van de gemeentes. 'We hebben in het verleden gezien dat gemeentes in een sleur terecht zijn gekomen en vele taken op de automatische piloot doen. Het is daarom ook goed om eens wat anders te doen', besluit de liedjesschrijver.


Mochten er lezers vragen hebben over wat te doen bij het horen van de stilte, Neem dan de volgende stappen in acht:
1 - Open uw deuren en ramen
2 - Ga onmiddellijk naar http://kerkbinnenstebuiten.nl
3 - Op deze website krijgt u instructies en adviezen. Volg die op.
4 - Ga naar buiten en stem af op uw omgeving.

http://www.kerkbinnenstebuiten.nl

 

 

 

Lees meer over:
Barack Obama
doodstraf
gif
Oklahoma
Witte Huis

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief